image

ISTORIA COL-AIR

Fondat în anul 1995 ca și contractor specializat in lucrările de balizaj aeroportuar, Col-Air a evoluat în permanența de-a lungul anilor.

La început o echipa de 3 specialiști a fost întemeiată. Col-Air a colaborat o perioadă lungă de timp alături de producătorul de echipament de balizaj, Thorn Airfield Lighting; acest parteneriat s-a dovedit o solutie completă și de încredere pentru clienți. După finalizarea mai multor proiecte locale și internaționale, Col-Air poate furniza astăzi soluții complete cliențiilor din lumea intreagă.

Date cheie

1995
Echipa Col-Air este formată prin reunirea a 3 vechi colegi
1998
Primul contract la cheie este semnat in România cu Statul Major al Forțelor Aeriene, pentru modernizarea unei baze militare
1998
Primul proiect internațional la Aeroportul Pochentong, Phnom Penh Cambogia
2004
Al doilea contrat la cheie semnat cu Statul Major al Forțelor Aeriene, pentru modernizarea a două baze militare
2008
O altă referință in istoria noastră a fost proiectul unei baze din Azerbaijan, lucrările au fost executate în 59 de zile exclusiv de personal Col-Air
2011
Cel mai mare proiect internațional, Extinderea Aeroportului Internațional Mauritius, 4 contracte în decurs de 3 ani. Cu marea reușită de extindere a pistei fără ca aceasta sa fie inchisa
2014
O altă mare incercare a fost proiectul Aeroportului Oradea, unde pista de 1800m a fost demolată, reconstruită și redeschisă traficului în 59 de zile
2017
Col-Air adoptă o nouă imagine si direcție cu Col-Air Airport Solutions
2020
C.A.L.M.
2020
Col-Air moves towards a new image with Col-Air green concept

ECHIPA COL-AIR

image
Fondator Col-Air

Ștefan COLLER

Își începe cariera ca inginer mecanic și lucrează în diferite domenii până când este nominalizat responsabil al proiectul românesc “Instalație de balizaj – ROMBAL” în perioada comunistă.

După revoluție iși continuă cariera în mentenanța aeroportuară până la inființarea Col-Air. Activ și astăzi în spatele cortinei Col-Air.

image
Director Col-Air

Alexandru COLLER

Născut la mai puțin de 2 km de aeroport, după finalizarea studiilor în Electrotehnică, în 1999 urmează calea tatălui său și aduce energia tânără necesară în Col-Air ce va contribui la succesul acesteia de-a lungul anilor.

Vasile Colcer
Responsabil Zona Sud & Est
Silviu BĂLĂNESCU

Își incepe cariera ca ucenic în cadrul proiectului “Instalație de balizaj – ROMBAL” imediat după revoluție când programul înca era activ. Își urmează cariera în cadrul Col-Air chiar de la începutul companiei, este astăzi responsabil zonal Sud & Est pentru proiectele Col-Air din România.

Vasile Colcer
Responsabil Zona Nord & Vest
Vasile COLCER

Iși incepe cariera ca inginer în industria sârmei. Se alatură echipei Col-Air în 2012 și finalizează primul proiect la Oradea în 2014.

Vasile Colcer
Membrii echipei
Florin Stănescu
Electrician șef
Fănică Andrei
Mecanic șef
Vasile Mărăcine
& Bogdan Gheorghe
Carotare și Instalare
Vasile Colcer
Membrii Echipei Mauritius
Akram & Kaleem Dookhee
Lânga Col-Air din 2011, când am semnat primul contract în Mauritius

Interesat de a lucra cu COL-AIR?

Să discutăm la cheie.